Testimoni Penipu Alpha Lipid

Pada suatu petang hujung tahun lepas aku dok lepak kat rumah orang tua aku sambe dengaq radio. Dalam pukoi 6 suku ptg macam tu ada satu rancangan tajaan Alpha Lipid. 

2 orang tetamu. Lelaki dan perempuan. Seorang jadi tukang cerita dan seorang lagi jadi testimoni.

Yang jadi testimoni pun bukannya diri dia sendiri tapi nenek dia. Katanya si nenek ni dok guna insulin sebelum ni. Lepas minum susu Alpha Lipid 2 bulan  kencing manis dia dah baik dan tak payah guna insulin lagi dah.

PEMBOHONG!!!

Yang jadi lebih dahsyattttnya si tukang cerita testimoni ni seorang ahli farmasi.

Mana boleh berhenti terus insulin ni. Kena check dulu. Sebelum ambik insulin dulu doktor akan check Hba1c. Kalau nak berhenti pun kena check Hba1c jugak.

Hba1c ni ialah ujian untuk keadaan darah dalam tempoh 6 bulan. Ujian ni boleh tenggok la data kita. Selalunya orang akan posa berlebihan sebelum pi check darah, so result ok! Tapi ujian ni boleh tau la kalau kita tipu. Dalam 6 bulan tu samada darah control elok atau sebaliknya.

Dan lagi satu, insulin lebih baik dari ubat yang dok makan. Insulin tak dak side effect. Ubat kalau makan banyak macam aku lama-lama boleh rosak organ badan. So lebih baik stop ubat makan dulu pas tu insulin. (Pendapat aku laaa)

Kalau nak promote pun biaq la berpada-pada. Sebenarnya susu ni sekadar membantu mempercepatkan penyerapan ubat-ubat serta dia ada IGF-1 yang terbukti boleh mengurangkan 46% pengambilan insulin. Tu pun hasil kajian pure IGF-1 dicucuk terus ke badan.

6 thoughts on “Testimoni Penipu Alpha Lipid

  1. Ade x sape2 yang pernah try susu ni? aku baru bercadang nak beli susu ni untuk sister aku yang tengah sakit. Dier xcident, pastu x bleh jalan. Dari Testimoni yang aku baca, sume mengatakan susu ni bagus. ntah betol ker tak.. pls help me.

  2. hey budak, ini je kah evidence yg ko dpt? tak de lain ek? fiki elok2 sebelum menuding jari..apa2 tak mustahil kalo Allah menghendaki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s