Follow up Diabetic

Hari Ahad lepas aku pi follow up sakit aku kat hospital. Result darah aku 5.1. Kira nampak elok la. Hba1c aku depa masih tak buat. Sepatutnya masa bulan posa dulu kena buat untuk test kesan guna Insulin. Tapi result tu hospital bagi hilang.

Follow up lepas tu Dr. tak suruh buat, dan follow up ni pun depa tak buat juga. Nasib baik aku dah suruh bini aku buat. Reading dia 7.4. Dok dalam ‘control’. Next follow up depa nak buat lepas aku request.

Untuk pengetahuan semua Hba1c ni ialah ujian untuk tengok kawalan gula dalam darah untuk tempoh 6 bulan. Kalau takat check darah tu selalunya boleh tipu dengan berposa 8 – 10 jam sebelum darah diambik. Kalau result lepas 7.5 kira dah tak terkawal la gula dalam darah tu.

Lani aku masih mengamalkan minum susu Alpha Lipid dan juga dok buat diet cara Islam iaitu  hanya makan bila lapar dan stop sebelum kenyeang. Bab nak stop ni masih mengganggu aku. Susahnya nak stop sebelum kenyeang. Kesan Alpha Lipid ni dah mula tunjukkan positifnya.

JOM pakat minum susu ALPHA LIPID dan BUAT DUIT.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s