Goodies eBay Lagi

Satu kaedah buat biz eBay ni guna banyak akaun. Ebay mudah ban akaun kita kalau tak ikut policy dia. Mula-mula dia gantung 7 hari daripada aktiviti listing kalau kena VERO (right owner report kata kita ciplak barang dia). Kalau dah kena 3 kali gantung 7 hari langkah seterusnya kena ban sebulan.

Bila akaun kena ban maka biz tak jalan.  Biz ni buat iklan (auction) untuk tarik pelanggan ke store. Kalau dah tak boleh buat listing maka sale akan jadi slowwww.

Untuk mengatasi masalah ni kita buka la banyak akaun. Kena guna IP yang berbeza untuk register dan buat listing. Streamyx dan Maxis BB adalah yang terbaik sebab depa bagi dymanic IP. Clearkan cookies anda, shutdown komputer dan rehat 5 minit. Pastu line clear untuk operate akaun baru.

Bagi buka banyak akaun kena ada banyak credit/debit card mengikut nama dan alamat yang berbeza. Ini memerlukan anda guna vitual credit card (VCC). Ada seller yang jual vcc ni. kos dia RM20-RM25 per card. Kena guna 2 card. Satu untuk paypal dan lagi satu untuk ebay.

Aku ada buat ebook untuk buat vcc sendiri. Sesiapa yang nak boleh tulis nama, tel dan email. Aku akan kirim pdf file ke email anda.

Tajuk dia:

  1. Macam mana nak load fund
  2. Semak duit dalam akaun
  3. Macam mana nak create vcc (buat lah berapa banayk yang anda suka)
  4. Bagaimana nak destroy vcc (utk mudah control akaun
  5. Periksa steatment vcc- utk dapat expuse dari paypal bila buka akaun baru.

2 thoughts on “Goodies eBay Lagi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s